... > Borovec > Borovec-korisne informacije
 
 

Borovec-korisne informacije

Udaljenost od Beograda: cca 470 km
Visina ski centra: 935 km
Visina staza: 1350 m - 2560 m
Dužina alpskih staza: 56km
Lake (plave): 4
Srednje (crvene): 10
Teške (crne): 4
Najduža staza: 2 600 m
Broj ski liftova: 13
Gondola: 1

KORISNE INFORMACIJE:

  • Vremenska razlika u odnosu na naše vreme + 1 sat.
  • 1 EUR vredi približno 1.95 LEVA. Devize treba menjati u bankama ili menjačnicama u kojima je naznačeno da se ne naplaćuje provizija.
  • Pozivni broj iz Bugarske za Srbiju je 00381 + pozivni broj (bez 0) i broj pretplatnika. Najpovoljnije telefoniranje je iz govornica, tele-karticama, koje se kupuju u vrednosti od 50, 100 i 200 impulsa.

Itinerer puta Beograd-Borovec (470 km oko 7-8 sati vožnje sa pauzama):

Polazite iz Vašeg grada ka ski centru Borovec koji je udaljen oko 470 km od Beograda. Itinerer za Borovec je isti kao i za ski centar Bansko. Razlika je u isključenju kod Sofije. U Sofiji produžavate obilaznicom ka Pančarevu. Ovde nećete pogrešiti i da idete pravo kroz centar Sofije, jer se obilaznica - okolovrusten put i Samokovsko shose spajaju. Vi idete ka Pančarevu i Samokovu-smer Borovec. Na oko 10 km posle Samokova je ski centar Borovec. Sastoji se iz dva dela, donji deo sa hotelima Lion, Festa Chamkoria i gornji (desno) ka samoj ski stazi sa hotelima Samokov, Rila, Yanakiev, Mura, Flora. Na raskrsnicama su označeni svi hoteli. Nisu označeni svi apartmani, pa ukoliko se ne snađete možete pitati nekog u hotelima ili pozovite našeg predstavnika u Bugarskoj. Broj telefona predstavnika ste dobili uz vaučer. Prosečno vreme puta sa pauzama je oko 8 sati.
Prvi dan sobe su spremne posle 14 sati, dok sobe poslednjeg dana boravka morate napustiti do 10 sati. Potvrdu iz hotela, listić - prijavu boravka, koji dobijate uz pasoš, pri odlasku iz hotela čuvajte, mogu vam ga tražiti na granici na uvid.
Korisne informacije: www.bulgariaski.com

ŽELIMO VAM SREĆAN PUT!
San Marco travel